miercuri, 8 decembrie 2010

fularas cu inelDin lunga serie ,fular cu inel ,cateva din micile mele creatii!
Simplu de realizat
150 de grame de fir mohair sau babby kids lana pura,doua perechi de ace de tricotat marimea recomandata de firul ales,si multa fantezie.
Incepem cu 4 ochiuri ,iar la fiecare rand inmultim pe ambele margini cate un ochi pana ajungem la un total de 36 de ochiuri.Toate randurile sunt lucrate cu punct pe dos sau drept.
Ajunsi la un total de 36 de ochiuri continuam pentru alte 10 randuri fara sa mai inmultim.Despartim randul pe doua ace luam un ochi pe un ac in dreapta, iar urmatorul ochi pe alt ac in stanga.Aici se formeaza inelul prin separarea ochiurilor.Pe un ac vom avea 16 ochiuri ,iar pe celalalt tot 16 ochiuri.
Se lucreaza 10 randuri punct elastic ,prima o parte de ochiuri ,api luam celalalt ac cu celelalte ochiuri si  lucram dinou 10 randuri in punct elastic .Unim cele doua parti intercaland ochiurile unul de pe un ac ,iar urmatorul de pe celalalt ac.continuam fularul cu modelul ales de noi si pentru lungimea dorita.Ajunsi la lungimea dorita scadem la 16 ochiuri si lucram punct elastic pentru alte 10 randuri.Inmultim inapi la capatul celor 10 randuri sio incheiem cu o noua petala precum cea cu care am inceput sa tricotam.
Simplu ,elegant si usor de asortat .Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu