miercuri, 25 februarie 2015

Parfum de primavara prin gradinaPrimavara se apropie , soarele  incalzeste  natura cu raze blande si senine . In gradina ma bucur de mici narcise inflorite .Una din pasiunile mele sunt florile ,multiplic ingrijesc ,caut , cultiv divese specii si calitati de flori si plante ,care de care mai frumoase si unice de felulu lor .Iar daca va pasioneaza gradina si natura  o sa gasiti si ciudatenii printre florile mele dar si plante ,izvor de pasiune.
 Sa ne pregatim, semintele si cea ce dorim sa ne ofere natura . timpul este scurt iar natura se pregateste cu pasi repezi de concertul primaverii.


 Galben auri precum soarele primaverii ,narcisele mele cultivate in ghiveci se inalta minunate .
 O raza de soare si speranta cu ele .
Este simpla  si la indemana tuturor cultivarea narciselor. Pot fi cultivate in gradina ,ghiveci ,pe terase .Se adapteaza usor la conditii vitrege ale iernii  fiind o floare rustica ce creste si spontan in natura .Exista numeroase specii de narcise ,florile pot avea  culori intre galben si alb ,deosebit de atragaoare .
.Narcisele se multiplica prin bulb ,recomandat sa-l saditi toamna .
Cand frunzele se ingalbenesc , planta se retrage la odihna ,spre sfarsitul verii extrageti bulbii , despartiti bulbii noi formati , astfel incat sa nu creati rani .
noi bulbi o sa produca flori cel traziu dupa trei ani in fiecare primavara o sa va incante sufletul si ochii cu minunatele lor flori si culori.
Dupa ce au inflorit ,iar florile sau vestejit , taiati tija pe care a fost floarea , sa nu consume energia plantei sa produca si anul urmator frumoase flori.
Cu putine atentii , in balconul vostru poate sa vina primavara zambind din coroana luminoasa a narciselor.

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu