miercuri, 25 aprilie 2018

Vedeta gardinii , trandafirul Sachsengruss


El este vedeta gardinii , trandafirul urcator pentru dulceata Sachsengruss .A venit in gradina mea acum trei ani , dar  abia anul asta reusesc sa-l vad inflorit din plin sa ma bucur de frumusetea si parfumul florilor lui.
Nu am suficiente petale sa fac dulceata  , dar ma bucur , viitorul promite bine .

Tot pentru prima data si prima mea peonie sau cum il cunoastem noi , bujor .


Am facut salturi sa salvez plantuta de rostopasca  (chelidonium majus L) venita de departe ,  de pe meleaguri dragi mie , de la poalele Carpatilor , din Cluj . Am reusit , a inflorit si anul asta . sper sa o inmultesc cat mai bine .

In paradisul Lotus garden cultiv si alte plante medicinale si aromatice , de la menta , la pelin , galbenele (calendula) ,tarasaco -papadie  ,  scai  , chimin , basilico, origano, timo,lavanda ,leusteanu romanesc   , duc o lupta sustinuta cu o plantuta de caperii .... e un paradis de flori si parfumuri naturale, elixir si remediu pentru toate  nevoile  .

    Astept cu nerabdare sa infloreasca si panselutele pentru gatit , comestibile vreau sa zic.Asa cum spune ambalajul cocking with flowers !
 Dragostea pentru flori si natura le-au  sadita in sufletul meu  ,  tata si bunicul   . Farmecul si bunatatea naturii trebuiesc invatate si intelese  ,fiecare plantuta are o poveste de intelepciune si sens.
 Uneori habar nu avem ca sunt plante ce au scris istorie alaturi de om ,  folosite toate cu moderatie si intelepciune sunt elixir pentru viata si orizont pentru viitor. Acum o sa ma retrag in paradisul meu natural Lotus garden .

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu